Kuudeskymmenesviides päivä

Meni migreenissä. Aamulla jäi käymättä vaa’alla kun säntäsin julkisilla töihin. Olipa taas vaikeaa Pasilan asemalla kävellä tuoksujen ohi sieltä laiturilta yksi laiturille 9. Hemmetti. Fazerin leivonnaisia ja kahvia, R-kiskan suklaatarjoukset, Marian Konditorian herkut…kuolavana vaan jäi kun mä kirmasin reunasta toiseen vaihtaessani K-junasta A-junaan. Leppävaarassa sitten hyppäsin bussiin nro 3 ja olin työpaikalla vähän ennen puolta kahdeksaa. Mies siis tarvitsi koko päivän autoa ollessaan täysin eri suunnalla tänään kuin minä.

Aamupäivällä jo vähän vihloi silmiä. Mietin, että ehkä mulla on niskat jumissa. Lounaalla alkoi tuntua kuin joku olisi vienyt voimat ja ruoka tuntui nousevan kuin hississä takaisin kurkkuun. Aattelin vielä silloinkin, että ruuansulatusvaivoja. Jäimme kollegan kanssa juomaan jälkkärikahvit aulan kahvilaan ja silloin se iski täydellä voimalla ilman armoa. Mulla kun on auraton migreeni. Pari päivää ennen migreeniä olen yleensä normaalia kiukkuisempi, mutta kun mä nyt kiukkuan muutenkin niin ei sitä siitäkään pysty päättelemäään. Ehkä mä olin sellainen ”kaikki-toivo-on-heitetty”-ihminen pari päivää. No, niin tai näin, tein pari juttua pois ja lähdin kotiin. Migreenilääke naamariin ja nukkumaan.

Lapsi tuli koulusta kahden jälkeen, heräsin siihen. Oli reipas ja hoiti läksyt, söi välipalan ja tuli puoli neljän maissa pyytämään, että kyselen enkun sanat. Kyselin. Sitten mä tein lapselle munakkaan päivälliseksi kun jääkaapissa ei ollut muutakaan. Saatoin lapsen kerhoon ja palasin nukkumaan. Mies tulikin kotiin jo 18:30 ja kävi hakemassa lapsen seiskan maissa kerhosta. Olin tovin ylhäällä ja menin sitten taas nukkumaan. Semmoinen torstai se. Jäi kuningaskuluttajakin katsomatta kun siellä olis ollut aktiivisuusrannekkeiden testi. No, ehkä se tulee Yle Areenassa vielä?

3 kommenttia artikkeliin ”Kuudeskymmenesviides päivä

  1. Lapinpöllö

    Mä kärsin varmaan kuukautismigreenistä, koska aina paria päivää ennen iskee kamala päänsärky.
    Minä olen nykyisin ihan kamalan väsynyt töiden jälkeen. Koskaan en nukahda oikeasti, jos koitan mennä päiväunille, paitsi ehkä kuumeessa. Ihme ja kumma, toissa päivänä istuskelin koneella kuuden aikaan ja nukutti ihan kamalasti. Pojan huoneen lattialla oli siskon käynnin jäljiltä patjakasa ja päätin heittäytyä siihen vähäksi aikaa. Mies herätti mut klo 22 illalla. Mikä hämmennys; en ollut uskoa kelloa. Never happened before. Mun täytyi olla umpiväsynyt.

  2. Paljon mahdollista. Osalla ihmisistä migreeni iskee aina tietyssä vaiheessa kuukautiskiertoa. Joten hyvinkin voi olla kuukautismigreeniä sulle. Itsellänikin kun jossain vaiheessa kuopuksen syntymän jälkeen käytin ehkäisynä hormonirengasta, sain viikkoa ennen kuukautisia aina migreenin. Rinkuloiden käyttöohjeissa varoiteltiinkin, että ei suositella migreeniä sairastaville, mutta ehkäisyneuvolan terkkari oli sitä mieltä, että voi sitä silti kokeilla. Ne rinkulat teki musta hirveän raivopään sen migreenin lisäksi joten kotiväki pyysi lopettamaan sen kokeilun kestettyään 8 kuukautta mun neljän viikon välein esiintyneitä migreenejä ja hepuleita. Hormonit voi todellakin tehdä ihmisestä hirviön!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s