Kahdeskymmeneskuudes päivä

Ja huonoin tähänastisista kutistumispäivistä. Eilinen suklaanmässytys kostautui. Painoin 86kg. Mieliala on ollu alavireinen ja olen rypenyt itsesäälissä. Tehnyt analyysiä itsestäni. Nukuin pitkään, ei vaan huvittanut nousta ylös. Olen käynyt pitkiä keskusteluja sähköisten viestimien välityksellä hyvän ystävän sekä yhden läheisen sukulaiseni kanssa. Ei nyt tuon tarkemmin kerrota. Ne olivat päivän piristeet. Ehdottomasti! Onneksi, todellakin onneksi, huomenna ON parempi päivä. Ensinnäkin on työpäivä, näkee muitakin ihmisiä. Jee! Ja toiseksi, sen nyt vaan on pakko olla.

Lapseni kanssa ollaan juteltu niitä näitä. Kauhea yskä hänellä. En sitten viitsinyt patistaa häntä ulos, vaikka illan nukahtamisen kannalta olisi pitänyt. No, kestetään se sitten. Leivoin hänen piristyksekseen gluteenittomia runebergintorttuja. Niistä, tuli muuten hyviä. Eivät toki ole kevyitä. Tässä ohje, se on muunnettu ihan peruskeittokirjan ohjeesta.

Gluteenittomat Runebergintortut

100g laktoositonta margariinia,
1,5dl sokeria,
2 kananmunaa,
0,5dl laktoositonta maitojuomaa
1dl mantelijauhoa,
1,5dl gluteenittomia korppujauhoja,
1dl gluteenitonta kaurajauhoa,
0,5dl sunnuntain hienoa gluteenitonta jauhoa ja
1tl leivinjauhetta ja ripaus kanelia.

Paistonkestävää vadelmamarmeladia (voihan se olla jotain muutakin jos inhoaa vadelmankiviä) ja tomusokerikuorrutetta. Itse käytin joululta jäänyttä valmiina tuubissa myytävää tomusokerikuorrutetta.

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Itse olen tuossa hyvin vatkaamisessa kyllä tosi laiska. Lisää maito ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Annostele muffinssivuokiin. Sain annoksesta 11 pientä muffinssin kokoista torttua. Luultavasti runebergintorttuvuoilla tulisi 5-6 torttua. Koristele marmeladilla ja tomusokeritöhnällä. Vähän kokeiluahan tuo oli, mutta koe onnistui kyllä! Nam nam. Dieetin kuin dieetin tuho!

Ai niin, kokkasin itselleni pekonista tomaattikeittoa. Hyvää tuli, vaikka lievähkön tomaattiallergian vuoksi huulet vähän turposivatkin. Liikaa vettä siihen tuli, ensi kerralla desi vähemmän. Kasasin keiton useamman tomaattikeiton ohjeen luettuani. Miehen mielestä liian vahvan makuista. Ja tässä mun tomaattikeiton ohje.

Pullasorsan tomaattisoppa

500g paseerattua tomaattia
4-5dl vettä
1 fond du chef fondikuutio
100g savustettuja pekonikuutioita
1/2 punasipulia (tai enemmän jos tykkää)
1tl sokeria
1 ruukku tuoretta basilikaa
Mustapippuria maun mukaan

Mittaa paseerattu tomaatti, vesi, fondi ja sokeri kattilaan. Sekoita ja kuumenna. Ruskista pekoni ja sipuli pannulla (ois pitänyt ehkä kuullottaa se sipuli) ja lisää ne keittoon. Silppua ruukullinen basilikaa ja lisää se keittoon. Anna hautua hissukseen poristen tovi. Nauti keitto raejuuston ja leivän kera.

Jos tulee mieleen hyviä keitto-ohjeita niin mulle saa vinkata!

Joo, looppi on armoton. Tänään on askelia kasassa vasta 4493, kaloreita olen kuluttanut sen mukaan 1610 ja jotta saisin päivän aktiivisuustavoitteen täyteen pitäisi juosta 35 minuuttia tai kävellä tunti 21 minuuttia ja ylipäätään olla ylhäällä 4 tuntia 30 minuuttia. Pitäisi siis toikkaroida pystyasennossa keskiyöhön. My ass, ei tänään. Tänään oli kutistumisen rokulipäivä, se askel taaksepäin. Otetaan sitten huomenna pari eteenpäin.

Ai niin, sain ulkoiluhousuistani molempien taskujen vetoketjut kiinni. Eikä puristanut vatsaa. Heh. Saavutus sekin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s